Coronavirus informatie

Beste gasten,

Op dit moment is er geen negatief reisadvies voor de Waddeneilanden noch een verbod op het 'op vakantie' gaan in Nederland..
Natuurlijk heeft de veiligheid van onze gasten de hoogste prioriteit, wij volgen hiervoor de richtlijnen van de overheid en het RIVM.

Bij verkoudheidsklachten
Heeft u (milde) verkoudheidsklachten? Dan bent u verplicht om thuis uit te zieken en NIET naar het eiland te komen. Ook als u al op het eiland bent en klachten ontwikkelt moet u zo snel mogelijk naar huis gaan.

avondklok
In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 22.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft.

Corona en verschillende huishoudens in 1 vakantiehuis
Een groep mag bestaan uit maximaal 2 personen (exclusief kinderen tot en met 12 jaar) of 1 huishouden. Het is dus ook niet mogelijk om met meer dan 2 personen (behalve mensen uit het eigen huishouden) een vakantiewoning of kamer te huren of te verhuren.

Terschelling zelf is toonbeeld van rust & ruimte. Het strand is groot en breed en ook in de duinen en bossen is alle ruimte. Geen enkel probleem om anderhalvemeter afstand te houden. Alleen in het knusse dorp is het van belang dat niet iedereen tegelijk komt om concentraties van mensen te voorkomen. Ook op de veerdienst zijn er extra voorzorgsmaatregelen omdat niet iedereen aldoor anderhalvemeter afstand kan houden.
 

Ik wil mijn vakantie annuleren

Als U een annuleringsverzekering heeft afgesloten dan raden wij u aan om u te wenden tot uw verzekeringsmaatschappij.
 Als u voor uw verzekering een annuleringsnota nodig heeft of andere documenten kunt u die aanvragen via de mail.

Ik heb geen annuleringsverzekering afgesloten.

U kunt wel annuleren maar u bent akkoord gegaan met onze algemene voorwaarden, stuur ons een mail en dan proberen we tot een oplossing te komen. 


Kan ik mijn vakantie verplaatsen?

Dit is wel mogelijk naar andere periode dit jaar en evt tot met 5 maart 2022 maar veel periodes zijn al geboekt, en er is dan ook een beperkte beschikbaarheid.

Kan ik toch komen?


U kunt nog steeds komen, er is geen verbod, maar wij houd ons aan de richtlijn van het RIVM.
WE willen alllemaal graag het virus buiten de deur houden.

Veerdienst naar Terschelling
Lees ook de informatiedie de veerdienst naar Terschelling inzake de omgang met het coronavirus heeft uitgegeven.
De dienstregeling is in principe normaal maar kijk op www.rederij-doeksen.nl  voor de actuele afvaarten
het gebruik van een mondkapje is verplicht.
Denk erom tijdig aanwezig te zijn en ruim van te voren te boeken (liefst direct)!
De horeca aan boord is voorlopig gesloten.

Supermarkten & andere winkels
De supermarkten zijn gewoon open en worden normaal bevoorraad, dus in uw vakantieverblijf eten en drinken is geen enkel probleem.
Denk er wel om dat u ten allen tijde alleen naar de supermarkt gaat!

Wel bezorgen veel restaurants eten en fietsen kunnen ook bezorgd worden.

Het zal dus zeker niet de ideale vakantie beleving zijn. Maar de natuur op Terschelling is en blijft mooi dus daar kunt zeker van genieten tijdens een wandeling en / of fietstocht.
Tevens zullen diverse winkels, verhuurders, activiteiten en fietsverhuurders bepaalde restricties hebben inzake het persoonlijk contact of uitwisseling van materialen.
Als ik toch kom.

Voor meer informatie over maatregelen verwijzen wij u ook naar de onderstaande websites: